|
Search
Close this search box.
Cere oferta

Cu ce te putem ajuta ?  Adresa
  Str. A.I. Cuza, nr. 25, Craiova, Romania

  Program
  L-V 09:00-17:00

  Cu ce te putem ajuta ?   Noutati Legislative Imigrari la Legea 28/2024

   Recent au fost aduse modificari legislative la Legea 28/2024 din din 8 martie 2024, privind regimul forţei de muncă străine. Prin aceasta se rezolvă câteva aspecte importante în legislaţia românească privind regimul forţei de muncă străine și a condițiilor de intrare şi de şedere a cetăţenilor ţărilor terţe în vederea ocupării unor locuri de muncă.

   1. Perioada de valabilitate a permiselor de ședere se extinde până la doi ani, pentru lucrătorii permanenți, respectiv până la trei ani pentru lucrătorii înalt calificați.
   2. Salariul minim lunar de încadrare pentru lucrătorii înalt calificați se diminuează la cel puţin câştigul salarial mediu brut.
   3. Timpul de reîntregire a familiei pentru străinii înalt calificaţi se scurtează în sensul că solicitarea de reîntregire poate fi depusă acum în acelaşi timp cu solicitarea de emitere a Cărţii albastre a UE pentru străini.
   4. Se introduce o nouă categorie de lucrător, și anume aceea de lucrător înalt calificat în cadrul unei mobilităţi. Astfel, cetăţeanul străin care deţine o Carte albastră a UE valabilă, eliberată de un stat membru, poate intra şi rămâne în România în vederea desfăşurării unei activităţi economice pentru o perioadă de 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, fără a fi necesară obligaţia deţinerii avizului de angajare eliberat în condiţiile legislaţiei speciale privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.
   5. Obţinerea avizului de angajare pentru lucrătorii înalt calificaţi este condiționată pentru angajatorii din România, în sensul depunerii diligenţelor necesare pentru ocuparea locului de muncă vacant de către un cetăţean român, al unui stat membru UE sau de către un străin cu drept de şedere pe termen lung. O altă modificare se referă la competenţele profesionale necesare de cel puţin cinci ani de experienţă profesională pentru obţinerea acestui tip de aviz de angajare.

   În concluzie, aceste modificări marchează o schimbare semnificativă către o abordare mai clară şi flexibilă în gestionarea lucrătorilor străini cu înaltă calificare în cadrul forţei de muncă din România.

   Sursa: Simply HR Solutions

   Ultimele Noutati

   Abonează-te la noutăți!

   Continentul Asia fiind cel mai populat continent din lume, reprezentând 59,8% din totalul populației lumii, oferă candidați în toate domeniile de activitate.

    Open chat
    1
    Trimite-ne un mesaj, iar echipa noastră iți va răspunde în cel mai scurt timp.