|
Search
Close this search box.
Cere oferta

Cu ce te putem ajuta ?  Adresa
  Str. A.I. Cuza, nr. 25, Craiova, Romania

  Program
  L-V 09:00-17:00

  Cu ce te putem ajuta ?   Acord bilateral de muncă dintre România și Nepal

   Kathmandu. Nepalul a semnat un acord bilateral de muncă cu țara europeană România, care devine o destinație atractivă pentru nepalezi. A fost semnat un acord bilateral de muncă între ministrul Muncii, Muncii și Securității Sociale Sharatsingh Bhandari și ministrul Muncii și Solidarității Sociale din România, Simona Bucura-Aprescu.

   În conformitate cu politica guvernului nepalez de a face angajarea în străinătate demnă, sigură și ordonată, continuând în același timp munca de încheiere a acordurilor bilaterale de muncă între țările prietene, vineri, secretarul ministerului Kewal Prasad Bhandari, ambasadorul Germaniei Ramkaji Khadka, consul neremunerat pentru România. La delegație a participat și Navraj Pokharel din partea Nepalului și a diverselor probleme legate de muncă din partea română, care a fost semnată cu participarea reprezentanților la nivel înalt ai agenției.

   În discuțiile bilaterale, au fost discutate aspecte legate de lucrătorii nepalezi și necesitatea și impactul acordurilor bilaterale de muncă. Partea română și-a exprimat angajamentul de a proteja drepturile și interesele lucrătorilor nepalezi și-a exprimat interesul pentru coordonare și cooperare în selectarea lucrătorilor în mod transparent și procesul de angajare a lucrătorilor într-o perioadă scurtă de timp.

   Întrucât țara europeană România este o destinație de muncă atractivă și sigură pentru lucrătorii nepalezi și există un potențial larg pe piața muncii, a fost stabilit un acord de muncă între cele două țări după 55 de ani de relații diplomatice dintre Nepal și România.

   În timpul negocierilor, să înființeze în curând o ambasadă pentru România în Nepal, să verifice cererea lucrătorilor migranți, să simplifice perioada lungă de timp necesară pentru eliberarea permisului de intrare și a aprobării de muncă, să identifice potențiala piață de muncă calificată pentru lucrătorii nepalezi în România și de a combina angajarea în condiții de siguranță în străinătate, vizând și femeile lucrătoare.A fost exprimat un angajament din partea României de a acorda prioritate acestor activități.

   De asemenea, s-a convenit să rezolve și să gestioneze probleme precum contractul dublu, cunoștințele de bază în limba engleză și abilitățile profesionale prin coordonare și cooperare reciprocă.

   În mod similar, s-a discutat despre prevederile legale și managementul ducerii lucrătorilor din Nepal în România prin recrutare etică într-o perioadă scurtă de timp. În cazul asigurării sociale a lucrătorilor, există o prevedere că orice lucrător migrant care lucrează în România se poate bucura de securitate socială ca un cetățean român.

   Ambele părți s-au angajat să implementeze efectiv acordul bilateral de muncă prin coordonare și cooperare între agențiile din domeniul muncii.

   Sursa: Forbes Romania

   Ultimele Noutati

   Abonează-te la noutăți!

   Continentul Asia fiind cel mai populat continent din lume, reprezentând 59,8% din totalul populației lumii, oferă candidați în toate domeniile de activitate.

    Open chat
    1
    Trimite-ne un mesaj, iar echipa noastră iți va răspunde în cel mai scurt timp.